Welkom in mijn huis

Huis kopen in Antwerpen? Profiteer van deze tips!

Huis kopen in Antwerpen? Profiteer van deze tips!

Geplaatst op

In veel landen is de woningmarkt enorm krap. Dat is in België en zeker in Antwerpen niet anders. Daarbij zijn er ook nog eens veel verschillen tussen een huizenjacht in Nederland of in België. Dat maakt alles extra lastig, dus kun jij wel wat hulp gebruiken. Ben jij dus op zoek naar een huis te koop in Antwerpen, lees dan zeker deze tips!

Tip 1: Leer de juiste woorden

Zoals bij veel dingetjes in de Nederlandse en Vlaamse taal, verschillen ook een aantal begrippen rondom de huizenmarkt tussen beide talen. ‘Huisje’ en ‘appartement’ betekenen gelukkig hetzelfde, maar bijvoorbeeld vastgoed heet in België ‘immo’. Vandaar ook dat je niet naar een makelaar gaat, maar met een immokantoor.

Tip 2: De beste vervanger van Funda

In Nederland hoef je maar op één site te kijken als je op zoek bent naar een nieuw huis: Funda. Dat is in België net wat anders geregeld. Hier kun je op allerlei verschillende plekken, waaronder Immoweb, Zimmo, Immovlan of Immoscoop. Facebook wordt ook regelmatig gebruikt om huizen in bepaalde groepen te delen. Dan zijn er ook nog de individuele websites van kleine immokantoren. Je kunt ook altijd eens langsgaan bij een vastgoedkantoor in Antwerpen.

Tip 3: Verschillen tussen Nederland en België

Daar waar de woningmarkt in België wel wat krapper is geworden, is dezelfde waanzin als in Nederland nog niet echt begonnen. Houd hier dus rekening mee als je nadenkt over de prijs van een huis. Ook komen huizen zo’n 2 maanden van tevoren pas online, wat dus later is dan in Nederland.

 

De zoektocht naar een nieuw huis loopt waarschijnlijk wel wat minder soepel en efficiënt dan in Nederland. Je moet namelijk op veel meer sites het aanbod in de gaten houden. Soms wordt een huis zelfs zonder immokantoor door particulieren zelf verkocht. Ook kan het zijn dat een advertentie geen plattegrond van een huis toont, wat bij de bezichtiging soms een nare verrassing oplevert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden