Welkom in mijn huis

Hoe zorgt een meerpuntssluiting voor een betere beveiliging?

Hoe zorgt een meerpuntssluiting voor een betere beveiliging?

Geplaatst op

Een meerpunts vergrendelingssysteem is een essentieel onderdeel van de beveiliging van je inboedel. Als je nog nooit over de veiligheid van je huis en waardevolle spullen hebt nagedacht, dan  is het zeker aan te raden. In Nederland vinden regelmatig inbraken plaats en het is dus een reële mogelijkheid dat dit je zou kunnen overkomen.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om het risico van inbraak in je huis te verminderen. Laten we eens kijken waarom een meerpuntssluiting de veiligheid van je huis verbetert.

Waarom een meerpuntssluiting?

Dit sluitsysteem zorgt voor een robuuste en betrouwbare sluiting van de deur of het raam. De vergrendeling vindt plaats op 3 verschillende punten, waardoor het slot voor extra veiligheid zorgt. Hierdoor is de sluiting niet zomaar te openen nadat één van de sloten geforceerd is.

Een driepuntssluiting is een solide afsluiting van de deur. Daarnaast zorgt de meervoudige vergrendeling er ook voor een betere aansluiting op de deurpost, waardoor het warmte beter binnen of buiten houdt. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je met een gerust hart kunt gaan slapen.

Het monteren van een slot

Omdat de sluiting op 3 verschillende punten in de deur moet worden geïnstalleerd, vraagt het monteren van een meerpuntssluiting wel om wat meer kennis. Voor de installatie is het dan ook aan te raden een professionele slotenmaker in te schakelen, omdat ze vaak veel ervaring hebben met het plaatsen van deze sloten. Zo ben je er zeker van dat de juiste openingen in de deur worden gefreesd zonder dat er beschadigingen aan het materiaal ontstaat. Een houten deur is vaak nog makkelijk te bewerken, maar bij een kunststof of metalen deur is het al een heel ander verhaal.

Met een professioneel gemonteerde meerpuntssluiting ben je verzekerd van een optimale veiligheid. Als je een gediplomeerde slotenmaker zoekt kun je in vrijwel heel Nederland terecht bij Slotenmaker Expert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden