Welkom in mijn huis

Hoe verzeker je jezelf tijdens de verhuizing

Hoe verzeker je jezelf tijdens de verhuizing

Geplaatst op

Een verhuizing is een dure en zware gebeurtenis. Het is dan belangrijk om goed verzekerd te zijn voor,tijdens en na de verhuizing zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als eerste begin je met een adreswijziging als de makelaar uit Roosendaal eenmaal een akkoord heeft gegeven. Want als dat niet gebeurt dan vervalt de verzekering waardoor je niet meer verzekert bent.

Welke verzekering heb je nodig?

Als je gaat verhuizen dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Ongelukken zitten namelijk in een klein hoekje. Je wilt natuurlijk niet dat je de gemaakte schade zelf moet betalen. Daarom is het verstandig om sowieso een goede inboedelverzekering te nemen. Die heb je ook weer in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een uitgebreide of beperkte verzekering. Het ligt vaak aan de grote van je inboedel, hoe je verzekert wilt worden.

Waarom heb je die nodig?

Voor, na en tijdens de verhuizing met je constant bezig met je spullen. Zo moet je voor de verhuizing natuurlijk verschillende bezichtigingen regelen, waar je anderen moet toevertrouwen in jouw huis met jouw spullen. Als je huis eenmaal verkocht is dan moeten ze de verhuizing overleven. Na het vervoeren van de spullen hoef jij alleen nog je nieuwe huis in te richten. Tijdens al die dingen kunnen veel ongelukken gebeuren. Zorg daarom dat je goed verzekert bent.

Goed informeren

Naast eigen verzekeringen, kun je ook verzekert zijn via het verhuisbedrijf. Zo is een professioneel verhuisbedrijf meestal altijd wel verzekerd. Mocht er schade zijn dan zal het bedrijf het vergoeden op basis van de dagwaarde. Lees de voorwaarden goed na zodat je weet wat je rechten zijn.

Extra tips

Natuurlijk heb je een groot deel van de verhuizing in eigen handen. Zo is het van belang dat je de spullen goed inpakt. Zo kun je al veel schade voorkomen. Mocht je echt veel waardevolle spullen hebben dan kun je altijd nog kiezen voor een extra verzekering. Die zorgt ervoor dat bijna alle toekomstige schade gedekt is. Zo kan de verhuizing zorgeloos verlopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden