Hoe monteer ik rolluiken?

Het monteren van rolluiken lijkt vaak erg lastig; in de praktijk valt dit gelukkig reuze mee. In dit blog vertellen we je stap voor stap hoe je je nieuwe rolluiken met handzender kunt monteren.

De montage van de rolluiken

Begin met het uitpakken van de rolluiken, let hierbij op dat je geen krassen maakt. Vervolgens pak je de geleiders uit en snij deze tot circa 8 centimeter vanaf de bovenkant het rubber uit de geleiders. Hiermee zal het rolluik soepeler zakken. De volgende stap is het opmeten van het rolluik waar de geleiders moeten komen. Dit kun je eenvoudig doen door aan de onderkant en buitenkant potloodstreepjes te zetten en een geleider aan de kans van de potloodstreepjes te houden. Vervolgens kun je bepalen waar de bevestigingsgaten in de geleider moeten komen. Bij HTF geleiders mag het bovenste gat niet hoger dan 70 mm vanaf de bovenkant van de geleider komen. De reden hiervoor is dat de pootjes van de kapsteunen anders in de geleiders kunnen steken. De volgende stap is beide geleiders naast elkaar leggen en 5 mm door de geleider heen boren. Belangrijk is om dit aan de buitenkant van de geleiders te doen. Het bovenste gat dient vervolgens met 9,5 mm uitgeboord te worden. Bovenstaande stappen kan ook worden uitgevoerd bij de andere geleider.

De bediening van de rolluiken

De bediening van rolluiken kan op verschillende manieren. Zo heb je uiteraard de rolluiken die met een handzender te bedienen zijn. Met één druk op de knop kun je de rolluiken naar boven of beneden laten gaan. Een relatief nieuwe manier om een rolluik te bedienen is met je telefoon; het rolluik bevat een zendertje, welke je kunt bedienen middels een app op je telefoon. Zo kun je ook op afstand het rolluik open en dicht doen. De traditionele manier van het bedienen van de rolluiken is uiteraard “gewoon” met de hand.

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in Interieur

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks