Welkom in mijn huis

Hoe maak je je huis snel en efficiënt schoon?

Hoe maak je je huis snel en efficiënt schoon?

Geplaatst op

Het schoonmaken van je woning wordt door velen gezien als een saaie maar noodzakelijke bezigheid. Toch is het belangrijk om dit regelmatig te doen. Een schoon en opgeruimd huis is beter voor je gezondheid en werkt tevens voor veel mensen rustgevend. In dit blog geven we je tips over hoe je je huis snel weer schoon krijgt, zonder dat dit veel tijd kost.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je met je schoonmaakronde begint, is het belangrijk om te kijken of je alle benodigdheden in huis hebt: denk aan een allesreiniger, stofzuiger, dweil en bleek. Voor wat grondiger werk kun je professionele allesreiniger gebruiken.  Je wilt niet halverwege je schoonmaaksessie erachter komen dat je geen allesreiniger in huis hebt, dus check dit voordat je begint.

De woonkamer efficiënt schoonmaken

Voordat je begint met het afstoffen en stofzuigen van je woonkamer, is het belangrijk om eerst alle rommel op te ruimen. Denk aan sokken, schoenen, speelgoed van je kinderen (als je die hebt), etenswaren en andere objecten die in de weg liggen. Vervolgens kun je starten met het afstoffen van de meest zichtbare stofplekken. Vervolgens haal je de stofzuiger door de kamer waarbij je niet de ruimtes achter je kasten en banken moet vergeten. Na afloop leg je alle kussens netjes en zorg je ervoor dat losse spullen zoals afstandsbedieningen en tijdschriften opgeborgen worden.

De keuken schoonmaken

De keuken wordt vaak snel vies, omdat hier veel wordt geknoeid. Het is dus goed om deze regelmatig een grondige schoonmaakbeurt te geven. Begin met het vullen van een emmer met water en hier wat allesreiniger aan toe te voegen. Ook hier geldt dat het handig is om eerst op te ruimen voordat je begint met schoonmaken; ruim het aanrecht op en stop de afwas in de vaatwasser. Gooi afval in de vuilniszak en verwijder verder alle spullen die niet thuishoren in de keuken, zoals reclamefolders en sleutels. Vervolgens maak je met een spons alle kastjes schoon en neem je het aanrecht af. Na afloop haal je nog even snel de stofzuiger door de keuken, waarbij je de kruimels uit lage kastjes direct meeneemt.

De bovenverdieping schoonmaken

De slaapkamer schoonmaken gaat vaak wat sneller dan de andere kamers, omdat hier vaak niet veel meubels staan. Zorg ervoor dat de kleren die je niet meer aantrekt in de was belanden en de rest netjes opgevouwen in de kast liggen. Ruim overige rommel op en kijk of er nog andere onnodige objecten in de kamer liggen. Maak vervolgens je bed op en neem vlug je vensterbank en nachtkasjes af. Rond de slaapkamer af door de kamer grondig te stofzuigen; vergeet hierbij de ruimte onder je bed niet.

Als laatste ga je aan de slag met de badkamer. Het is belangrijk om deze goed schoon te maken, aangezien vuil zich hier wat hardnekkiger kan ophopen. Begin met het verzamelen van de was en deze in de wasmachine te stoppen. Ruim vervolgens losse spullen zoals tandpasta, tandenborstels en andere verzorgingsproducten op. Met een schuurspons ga je vervolgens je bad en/of douchecabine te lijf. Na afloop haal je nog even snel de stofzuiger door de badkamer.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden