Welkom in mijn huis

Hoe koop je nieuwe pallets?

Hoe koop je nieuwe pallets?

Geplaatst op

Pallets bestaan al meer dan een eeuw en hebben ontelbare voordelen. Met pallets verplaats je bijvoorbeeld meer producten in een sneller tempo, wat ook helpt om de transporttijd voor vrachtwagens te verkorten en de tijd die nodig is om vrachtwagens te lossen/laden te verminderen. In dit artikel vertellen we je wat je moet weten voordat je nieuwe pallets koopt, zoals welke materialen, palletontwerpen en kwaliteiten beschikbaar zijn. Pallets kun je los kopen, of in bulk. Dat kan bij verschillende bedrijven, zoals bij Vierhouten Palletindustrie BV.

Pallets huren versus pallets kopen

Het huren van pallets is de laatste jaren steeds gebruikelijker geworden. Hoewel huren soms goedkoper is, zitten er ook nadelen aan vast. Zo moeten gehuurde pallets aan de verkoper worden geretourneerd zodra de zending is voltooid, waardoor je weinig pallets bij de hand hebt voor onverwachte zendingen.

Aan de andere kant zijn de kosten die gepaard gaan met het kopen van pallets eenvoudiger, met hogere initiële kosten, maar minder verborgen kosten. Het is echter belangrijk op te merken dat de prijzen zullen variëren afhankelijk van de locatie en de specificaties van de pallets. Als je de pallets eenmaal hebt gekocht, kun je er mee doen wat je wilt. Je kunt ze hergebruiken en recyclen.

Nieuwe versus gebruikte pallets

Bij het bepalen welke pallets het beste bij je passen, moet je eerst kiezen tussen nieuwe en gebruikte pallets. Nieuwe pallets worden vanaf nul gebouwd met nieuw hout. Gebruikte pallets daarentegen kunnen op verschillende manieren worden geconstrueerd. Gebruikte pallets kunnen zijn:

Gerecyclede pallets – pallets die eerder beschadigde planken hadden die zijn vervangen door nieuwe of gebruikte planken.

Combo pallets – pallets die een combinatie zijn van gebruikte/gerecycleerde pallets met enkele dekborden die van nieuw hout zijn.

Gebruikte pallets zullen altijd goedkoper zijn dan een nieuwe. De prijzen van elk specifiek type gebruikte pallet zullen echter variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van de pallets.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden