Welkom in mijn huis

Hoe kies ik een betrouwbare slotenmaker

Hoe kies ik een betrouwbare slotenmaker

Geplaatst op

Sta je voor een dichte deur? Past je sleutel niet meer in de deur of kun je het slot niet meer open krijgen? Problemen met een deurslot zijn altijd vervelend. In sommige gevallen kun je het probleem zelf oplossen, maar soms valt het slot niet meer te redden. Voordat je zomaar een slotenmaker inschakelt, is het belangrijk om te kijken of je wel een betrouwbare maker inschakelt. Lees hier hoe je de juiste slotenmaker vindt. 

Een onbetrouwbare slotenmaker

Misschien heb je wel eens een verhaal gehoord over een onbetrouwbare slotenmaker. De laatste tijd gaan er veel verhalen in de rondte van slotenmakers die te veel geld vragen voor simpele klusjes. Als je dit geld niet betaald, krijg je vaak grote problemen met deze persoon. Hoe herken je een onbetrouwbare slotenmaker?

  • De maker geeft van tevoren geen duidelijke prijsindicatie aan. Dit doen ze pas nadat het klusje geklaard is.
  • De slotenmaker werkt vaak via een tussenpersoon. De persoon die je aan de telefoon krijgt, is niet dezelfde als degene die langskomt. 
  • Hij of zij kan je voorafgaand de klus te vragen om een contract te tekenen.

Hoe kies ik een betrouwbare slotenmaker?

Voordat je zomaar de eerste de beste slotenmaker belt, raden we je aan om eerst research te doen. We snappen dat je zo snel mogelijk naar binnen wilt, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een simpel klusje. Lees reviews op het internet en vraag in je vriendenkring of zij een goede slotenmaker weten. Ga alleen met bedrijven in zee als ze vooraf een duidelijke prijsindicatie geven, anders kun je voor verrassingen komen te staan. Schakel een professionele slotenmaker in Leuven of een andere stad in. 

Wat kost het maken van een slot

Sommige slotenmakers vragen honderden euro’s voor het maken van een slot terwijl anderen hier een paar tientjes voor rekenen. We snappen dat je je afvraagt wat nu een redelijke prijs is voor het maken van een slot. Volgens brancheorganisatie NSSG mag het openen van een deur overdag zonder veiligheidsstrip op het kozijn niet meer dan 125 euro kosten. Het is gebruikelijk dat er `s avonds een toeslag van 50% overheen komt. Houd er wel rekening mee dat de kosten per situatie en deur afhankelijk zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden