Welkom in mijn huis

Het gemak van een telescoopborstel: schoon op grote hoogte

Het gemak van een telescoopborstel: schoon op grote hoogte

Geplaatst op

Na de winter is het tijd om de tuin klaar te maken voor de lente en zomer. Een manier om de hogere gedeelten van je woning en tuin (tuinhuis bijvoorbeeld) schoon te maken, doe je eenvoudig met behulp van een telescoopborstel. In deze blog leggen we je de voordelen en het gemak van zo’n borstel uit.

Geld besparen

Wanneer je gebruik maakt van een telescoopborstel is het schoonhouden van je ramen een stuk gemakkelijker en goedkoper. Het voordeel van zo’n borstel is dat je geen glazenwasser in hoeft te huren. En dit kan toch al snel zo’n 30 a 50 euro per uur kosten. Dat zijn kosten die je heel goed kunt voorkomen met een telescoopborstel.

Toepassing

Er zijn een aantal toepassingen waarvoor je de borstel kunt gebruiken: daken, overkappingen, dakkappelen, moeilijk bereikbaar raamwerk en zonnepanelen. Maar dat is nog niet alles: wat dacht je ervan om de telescoopborstel mee te nemen op vakantie om je caravan eens even een lekkere schrobbeurt te geven. Ook stichtingen die de zorg voor monumenten dragen, hebben baat bij telescoopborstels, op deze manier kunnen de vaak hoge ramen van bijvoorbeeld een kerk eenvoudig en veilig schoongemaakt worden.

Veilig

De meeste telescoopborstels zijn hittebestendig en beschadigen je ramen niet. Lees altijd eerst de productomschrijving om zeker te zijn dat de borstel geschikt is. Ook fijn dat je geen halsbrekende toeren uit hoeft te halen om de zonnepanelen en andere hooggelegen zaken schoon te krijgen. Je zal nog verbaast staan te kijken hoeveel mensen jaarlijks van de trap mieteren. Met een lange borstel behoort dit verhaal tot het verleden.

Recensies

Om te weten of een telescoopborstel in kwalitief opzicht door de beugel kan, is het slim om op internet de online recensies te lezen. Zo weet je direct hoe klanten een specifiek product beoordelen. Zijn de reacties over het algemeen slecht, dan weet je dat je even verder moet kijken.

Goedwerkende zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen bedekt zijn mijn neerslag en vuil, zullen ze minder zonlicht vangen en dus minder energie leveren. Hoe slim is het dan om ze eens in de zoveel weken te checken en indien nodig schoon te maken. Dat gaat lekker vlot met een telescoopborstel. En hebben je buren ook zonnepanelen, dan is het misschien leuk om elkaar hiermee te helpen.

Conclusie

De aanschaf van een telescoopborstel is een goed idee als je geld wilt besparen en je zonnepanelen beter wilt laten werken. Een professionele glazenwasser hoef je niet meer in te huren, want je hoogste ramen krijg je eenvoudig schoon met een handige telescoopborstel.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden