Welkom in mijn huis

Gave ideeën voor pallet meubels

Gave ideeën voor pallet meubels

Geplaatst op

Pallets kopen kun je doen om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat je een bedrijf runt en je ze nodig hebt ze nodig voor transport. Een andere reden kan zijn, dat je zelf meubels wilt maken en dat je dit met pallets wilt doen. In deze blog vind je inspiratie voor palletmeubels en het leukste is dat je geen ervaring hoeft te hebben met het maken van meubels. Deze meubels kun jij ook maken.

Tuinmeubels

Met een aantal pallets heb je al snel een complete set tuinmeubels. In de zomer wil je lekker genieten van het mooie weer en zitten in je tuin. Dat kan natuurlijk alleen maar als je kunt relaxen op sfeervolle meubels. Maar een lounge set kan al zo een paar honderd euro kosten. Waarom maak je deze plek om te chillen niet gewoon zelf? Met een stuk of 10 pallets bouw je snel banken en stoelen. Je hoeft de pallets niet eens vast te schroeven, stapelen is vaak al voldoende om een bank of stoel te maken. Soms zijn er kleine bevestigingen nodig, voor als je misschien een rug- of armleuning wilt hebben.

Luxe in huis

Veel mensen denken dat palletmeubels altijd ruw en ruig zijn, maar schijn bedriegt. Ook luxe uitziende meubels voor binnen kunnen van pallets gemaakt worden. Een koffietafel is bijvoorbeeld snel gemaakt. We raden je dan wel aan om de poten te maken uit 4 stevige houten palen, natuurlijk op maat gezaagd. Dit zagen kun je laten doen bij de bouwmarkt.

Lekker luieren

Een DIY pallet sofa is een populair meubelstuk en eenvoudig te maken. Ook hier heb je zes poten nodig, op maat gezaagde balken. Met één pallet kun je al zo’n pallet sofa maken.

Rollende koffietafel

Met twee pallets en vier wieltjes heb je snel je rollende pallet koffietafel te pakken. Om een leuke look aan je tafel te geven, kun je hem een beetje schuren en verven met kalkverf. In de koffietafel kun je boeken doen, dat ziet er leuk uit.

Logeerbedden

Nee je hoeft geen duren logeerbedden voor je gasten te kopen. Je kunt ze gewoon maken van pallets. Dit is snel te doen en je bespaart een boel geld. Zes pallets zijn al goed voor twee een persoons bedden. Zet je ze tegen elkaar dan heb je een tweepersoonsbed.

Kapstok

Een kapstok is eenvoudig met een kleine pallet gemaakt. Schilder de planken in mooie kleuren en bevestig haakjes aan het hout. Hang vervolgens de pallet aan de muur. Zo snel is je kapstok klaar.

Conclusie

Het is heel gemakkelijk om met pallets meubels te maken voor binnen en buiten. Zelfs kapstokken zijn eenvoudig te vervaardigen met een pallet. Weet jij nog meer toepassingen voor de pallet? Wees vooral creatief met dit veelzijdige product.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden