Gave ideeën voor je buitenhuis

  

Het is niet ongebruikelijk om te genieten van een buitenhuis. Ook in ons land dichtbevolkte land is dit mogelijk met een volkstuinhuisje. Maar we trekken het vandaag wat breder, om je te inspireren. Juist om je volkstuinhuisje (dat overigens de meest geweldige uitstraling en design kan hebben) in te kunnen richten volgens creatieve principes. Lees en kijk snel met ons mee om de nodige inspiratie te vangen. 

Een buitenhuis voor de vrijheid

Stel jij het je voor op momenten dat je gewoon wat vrijer zou willen zijn, meer onthecht van de dingen waar het leven niet om zou moeten draaien? Een buitenhuis op een gerespecteerde afstand van de ´beschaving´? Meer rust en concentratie, tijd en ruimte voor de goede dingen van het leven, ver van het gejaag en geraas van de stad? Dan moet je daar eens achteraan gaan. Nee, het hoeft geen kasteel of een landhuis te zijn. Een blokhut kan al een van de mogelijkheden zijn om af en toe de stilte op te kunnen zoeken. Uit onderzoek blijkt dat een creatieve geest, een rustige geest is. Niet verwonderlijk dat veel creatieve mensen, zoals schilders en schrijvers, ervan houden om een buitenverblijf te hebben. 

Zo vertrok de Nederlandse schrijver Gerard Reve, bekend van het verhaal De Avonden, van Amsterdam naar Greonterp: een klein dorpje in Friesland om zich te concentreren op het schrijven en de afleidingen van de grote stad te ontvluchten. ¨Wie in Amsterdam blijft bereikt niets, er is daar veel te veel aan de hand,¨ aldus Reve.  Later is hij verhuisd naar Le Poët-Laval in Zuid-Frankrijk. Hier werkte hij verder aan zijn oeuvre, dat overigens zeer de moeite van het leven waard is. 

Vrije ruimtes in Nederland

Veel mensen denken dat het culturele leven van belang zich voornamelijk in de randstad afspeelt, maar is dat eigenlijk wel zo? Het echte verhaal is dat Nederland eeuwenlang een lappendeken van dialecten en culturele centra was en nog steeds is. De Standaard Nederlandse taal (vroeger ABN, algemeen beschaafd Nederlands), was het dialect van de Hollandse stedelijke elite. Dus eigenlijk kun je niet zeggen dat dit dé Nederlandse taal is. Je kan wel zeggen: het culturele leven ligt precies waar jij haar vindt. Een huis op het platteland in Friesland of Groningen is een weergaloos mooi idee om na te streven. Wie weet lukt het je om dit plan te realiseren. Over het algemeen kun je zeggen dat de levenskwaliteit veel beter is buiten de overbevolkte randstad, als het gaat over frisse lucht, rust en het gevoel bij een gemeenschap te horen. Je ziet dat mensen in een kleine gemeenschap veel meer een groepsgevoel hebben en ook meer vanuit het belang van het collectief handelen. Weet waar je voor kiest. 

 

Een plek voor vintage design en eenvoud

Wanneer je een buitenverblijf hebt, dan is het misschien leuk om te gaan voor een vintage look. Er zijn op verschillende brocantes in ons land en het buitenland allerlei geweldige vintage objecten en machines te verkrijgen die zeker een bepalende rol gaan spelen binnen je interieur. Natuurlijk hoeft het design van je buitenverblijf geen antiekzaak te zijn, maar een aantal sfeerobjecten in je interieur kunnen voor een bijzonder ambiance zorgen. 

Blijf onze site volgen en blijf onze blogs lezen. We blijven je inspireren! 

 

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in Geen categorie

© 2022 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks