Welkom in mijn huis

Ga je jouw badkamer verbouwen? Hier wat handige tips!

Ga je jouw badkamer verbouwen? Hier wat handige tips!

Geplaatst op

Een badkamer verbouwen kan een dure en tijdrovende klus worden. Of het zo efficiënt, goedkoop en snel mogelijk te laten gaan, geven we je hieronder wat handige tips. Lees de tips en ga aan de slag, maak er wat mooist van!

Maak een moodboard

De eerste stap is vooraf goed bedenken wat je precies wilt. In welke stijl wil je de badkamer? Hoe moet hij eruit komen te zien? Welke kleuren wil je gebruiken? Maak een moodboard en noteer dit alles. Een moodboard kun je op Pinterest maken, of lekker op papier. Op basis hiervan (en dan voornamelijk de kleuren) kun je later onder andere gemakkelijker de tegels kiezen, bijvoorbeeld bij Bogaard Badkamers in Almere.

Bepaal de indeling

Veel mensen weten niet dat het stukken goedkoper is als je de indeling van de badkamer hetzelfde houdt. Het leidingwerk hoeft dan namelijk niet aangepast en verlegd te worden. Indien je toch besluit de indeling aan te passen, zoek dan meteen uit wat dit voor je leidingwerk betekent.

Welke badkamermeubels?

De badkamermeubels kies je op basis van twee dingen. Het eerste is natuurlijk dat je het mooi vindt en dat het goed bij de badkamer past. Het tweede waar je over na moet denken is: hoeveel spullen bewaar ik eigenlijk in de badkamer? Op basis daarvan weet je hoe groot de badkamermeubels, vooral de kastjes, moeten zijn.

Verlichting

Over de verlichting in de badkamer wordt vaak te kort over nagedacht. Het moet functioneel zijn. Dimmende lichten zijn leuk, maar biedt het ook genoeg licht op het moment dat je het nodig hebt voor de spiegel? Die spotjes boven de spiegels zijn leuk, maar schijnen ze niet te fel in je gezicht? Ga bij elk soort verlichting na wat de voor- en nadelen zijn.

Gerelateerde berichten

Verhuisbedrijf in Leiden vinden

Wanneer je gaat verhuizen wil je natuurlijk dat dit zo vlekkeloos mogelijk gaat. Verhuizen is echter niet iets dat even snel gebeurd is en er gaan...

Lees meer

Tips voor het onderhouden van je dak

Wees op je hoede als je een huis gaat kopen. Een goed moment om te beginnen met een dak beoordeling voordat je een huis koopt. Het krijgen van een...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden