Ga je jouw badkamer verbouwen? Hier wat handige tips!

Een badkamer verbouwen kan een dure en tijdrovende klus worden. Of het zo efficiƫnt, goedkoop en snel mogelijk te laten gaan, geven we je hieronder wat handige tips. Lees de tips en ga aan de slag, maak er wat mooist van!

Maak een moodboard

De eerste stap is vooraf goed bedenken wat je precies wilt. In welke stijl wil je de badkamer? Hoe moet hij eruit komen te zien? Welke kleuren wil je gebruiken? Maak een moodboard en noteer dit alles. Een moodboard kun je op Pinterest maken, of lekker op papier. Op basis hiervan (en dan voornamelijk de kleuren) kun je later onder andere gemakkelijker de tegels kiezen, bijvoorbeeld bij Bogaard Badkamers in Almere.

Bepaal de indeling

Veel mensen weten niet dat het stukken goedkoper is als je de indeling van de badkamer hetzelfde houdt. Het leidingwerk hoeft dan namelijk niet aangepast en verlegd te worden. Indien je toch besluit de indeling aan te passen, zoek dan meteen uit wat dit voor je leidingwerk betekent.

Welke badkamermeubels?

De badkamermeubels kies je op basis van twee dingen. Het eerste is natuurlijk dat je het mooi vindt en dat het goed bij de badkamer past. Het tweede waar je over na moet denken is: hoeveel spullen bewaar ik eigenlijk in de badkamer? Op basis daarvan weet je hoe groot de badkamermeubels, vooral de kastjes, moeten zijn.

Verlichting

Over de verlichting in de badkamer wordt vaak te kort over nagedacht. Het moet functioneel zijn. Dimmende lichten zijn leuk, maar biedt het ook genoeg licht op het moment dat je het nodig hebt voor de spiegel? Die spotjes boven de spiegels zijn leuk, maar schijnen ze niet te fel in je gezicht? Ga bij elk soort verlichting na wat de voor- en nadelen zijn.

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in verbouwen

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks