Welkom in mijn huis

Een waterdichte kelder, hoe doe je dat?

Een waterdichte kelder, hoe doe je dat?

Geplaatst op

Het hebben van een kelder voegt veel waarde toe aan je woning. Het is een extra ruimte waar men voedingswaren kan opslaan of bijvoorbeeld de skispullen. Hierdoor is de rest van de woning netjes opgeruimd. Maar een kelder heeft ook een nadeel: het is er vaak koud en vochtig, en in bepaalde regio’s kan je kelder zelfs vollopen met water tijdens een storm of overstroming. Het is daarom heel belangrijk om je kelder waterdicht te maken en goed te isoleren. Wil je weten hoe dat waterdicht maken precies in zijn werk gaat? Wij vertellen het je hier.

Hoe wordt een kelder waterdicht gemaakt?

Een kelder waterdicht maken, dat kun je niet zomaar doen. Schakel daarom altijd een professional in. Er wordt een speciaal product in de muren geïnjecteerd. Dit product is getest door de TU Delft en dus zeer betrouwbaar. Na het injecteren is de kelder waterdicht. Maar voor een nog beter resultaat kunnen er saneerpleisters worden aangebracht, in drie lagen. Deze halen het nog aanwezige vocht uit de muren.

Meestal is alles binnen een dag klaar, en zie je meteen resultaat. Er is geen optrekkend vocht meer en lekkages zijn verholpen. Al snel zal het overige vocht verdwijnen en kun je met een gerust hart gebruik maken van je kelder en hier je spullen in opslaan. 

De voordelen van een waterdichte kelder

De meeste voordelen zijn duidelijk: geen water- en vochtschade en geen beschimmelde spullen. Maar een waterdichte kelder is ook zeer interessant als je je woning wil verkopen. Kopers die geen ervaring hebben met een kelder zouden anders misschien bang zijn voor schade en schimmel. Maak dus altijd duidelijk dat alles waterdicht is, zodat je een extra verkoopargument hebt.

Een kelder waterdicht maken in Alkmaar kan de verkoopprijs enorm doen stijgen. Het is de investering zeker waard! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden