Welkom in mijn huis

Een vastgoedbeheerder inhuren: wanneer en waarom?

Een vastgoedbeheerder inhuren: wanneer en waarom?

Geplaatst op

Het inhuren van een vastgoedbeheerder kan zorgen voor een enorme lastenverlichting, maar als je geen weloverwogen keuze maakt kan het ook leiden tot spijt achteraf. De keuze voor een beheerder is een belangrijke beslissing met grote gevolgen, daarom leggen we in dit artikel uit wanneer en waarom je er goed aan doet om een vastgoedbeheerder in te huren.

Wat doet een vastgoedbeheerder?

Een vastgoedbeheerder bemiddelt tussen vastgoedeigenaren en huurders, waardoor je als eigenaar tijd en energie bespaart. Terwijl een beheerder je vastgoed verzorgt kun je je als eigenaar focussen op belangrijkere zaken, bijvoorbeeld het afhandelen van onderhouds- en reparatieproblemen en het reageren op klachten van huurders.

Een goed beheerbedrijf brengt veel kennis en ervaring met zich mee dat je volledig zal ontzorgen op het gebied van techniek, financiën en commercie.

Wanneer huur ik een externe beheerder in?

Hoewel een extern beheerbedrijf veel voordelen met zich meebrengt zijn de kosten doorgaans erg hoog. Daarom is het belangrijk om de keuze voor een vastgoedbeheerder weloverwogen te maken en alle voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Neem bijvoorbeeld een vastgoedbeheerder in de arm als je:

  • Eigenaar bent van dusdanig veel vastgoed dat een externe beheermaatschappij dit beter voor je kan beheren. Je zal tijd besparen en je beter kunnen focussen op de taken met prioriteit.
  • Niet in de buurt van je vastgoed woont. Woon je bijvoorbeeld in Maastricht, maar heb je vastgoed in Amsterdam? Kies dan voor een extern bedrijf voor je vastgoedbeheer in Amsterdam. Zij regelen de zaken die je op afstand niet kunt doen.
  • Vastgoed hebt gekocht als investering en geen zin hebt om goede en betrouwbare huurders te vinden. De vastgoedbeheerder kan dit voor je uit handen nemen.
  • Het dagelijks beheer van het vastgoed door iemand anders wilt laten regelen, bijvoorbeeld door tijdgebrek.
  • Geen werkgever wilt zijn voor mensen die je vastgoed schoonmaken, klachten verhelpen en problemen oplossen. Een vastgoedbeheerder treed op als onafhankelijke partij.
  • Geen ervaring hebt op het gebied van vastgoedverhuur, zoals bijstand, subsidies en andere regels. Met een vastgoedbeheerder haal je kennis op dit gebied in huis.

Een betrouwbare vastgoedbeheerder vinden

Omdat er veel geld gemoeid is bij de keuze voor een vastgoedbeheerder is het belangrijk om als volgt te werk te gaan in keuzeproces:

  1. Vraag collega’s om hun ervaringen;
  2. Zoek in het register van Vastgoedmanagement Nederland (VGM) naar erkende vastgoedbeheerders;
  3. Win informatie in bij meerdere vastgoedbeheerders en weeg de voor- en nadelen voor uw vastgoed tegen elkaar af.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden