Welkom in mijn huis

Een mooie nieuwe tuin: toffe hekwerkideeën en meer!

Een mooie nieuwe tuin: toffe hekwerkideeën en meer!

Geplaatst op

We gaan je in deze blog een aantal inspirerende hekwerktips geven waarmee het wel heel gemakkelijk wordt om een nieuwe look aan je tuin te geven. Je kunt tegenwoordig alle kanten op en dit zonder superveel geld uit te hoeven geven. Hoe dat precies zit, kun je lezen in deze tekst. Daarbij doen we er nog een aantal extra tips bij, om het plaatje compleet te maken. We houden je op de hoogte. Zo kun je steeds lekker creatief aan de slag. 

De veiligheid rond je tuin 

Een hekwerk is al heel erg lang de basis voor de veiligheid in tuin en woning. Door de jaren heen heeft het ook steeds meer een decoratieve functie gekregen. Er zijn tal van stijlen waaruit je kunt kiezen om precies dat hekwerk te krijgen dat je nodig hebt voor je tuinontwerp. Ga je voor een traditionele look, dan is het mogelijk om remake van bijvoorbeeld de Victoriaanse hekwerken te kopen. Natuurlijk is het ook heel goed te doen om te gaan voor een moderne industriële uitvoering. Qua materiaal is er ook volop keuze: wil je een houtbeton, stalen of liever een houten tuinhek of erfafscheiding? Ga je voor een zeer natuurlijke tuin, dan past bijvoorbeeld een houten hek heel goed. Een klassieke tuin gaat weer heel goed samen met een klassiek hekwerk, deze zijn soms ook te krijgen via antiekwinkels of op brocantes. Misschien niet vele meters, maar toch zeker wel een poort of een aantal hekdelen. Wanneer je deze op een creatieve manier in je tuin verwerkt, dan kom je een heel eind. 

Hekwerk bedrijf

Wanneer je een klein hekje als decoratief deel in je tuin opneemt, dan is dit vaak goed zelf te plaatsen. Wanneer je echter voor een hekwerk gaat dat een grotere omvang heeft, en bijvoorbeeld langs de hele tuin loopt, dan raden we aan om een hekwerkbedrijf in de arm te nemen die op professionele wijze dit voor je kan plaatsen. Het voordeel daarvan is dat je garantie hebt op de werkzaamheden, dus wanneer er een probleem mee zou zijn in de nabije toekomst dan kun je de mensen terug laten komen om het te repareren. Daarbij is doorgaans de kwaliteit van plaatsing beter wanneer je het door professionals laat doen, dan wanneer je het zelf doet. 

Gerelateerde berichten

3 dingen die je moet weten voordat je sierbestrating koopt

Het eerste wat je moet weten voordat je sierbestrating koopt, is de stijl. Er zijn vele stijlen van sierbestrating die kunnen worden gebruikt bij...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden