Welkom in mijn huis

Diverse soorten gietvloeren uitgelicht

Diverse soorten gietvloeren uitgelicht

Geplaatst op

De laatste tijd lezen we steeds meer goede verhalen over een nieuw soort vloer voor woningen. Voorheen zagen we de gietvloer alleen nog maar in industriële omgevingen. Maar tegenwoordig komen ze ook steeds voor in particuliere huizen. Dit komt voornamelijk omdat de mogelijkheden zijn uitgebreid, de prijzen steeds lager worden en steeds meer mensen ervoor kiezen om een industriële tint in hun huis aan te brengen. Als je op zoek gaat naar een gietvloer kom je er echter achter dat er veel verschillende soorten zijn. Vandaag lichten we de belangrijkste type gietvloeren voor je uit.

Epoxyvloer

Epoxy is een uniek vloermateriaal dat gestaag in populariteit is toegenomen. Zodra een betonnen vloer is gladgestreken en geprepareerd, worden een hars en een verhardende chemische stof met elkaar gemengd. Door de chemische reactie verandert het mengsel in een paar dagen in een harde kunststof vloer. Epoxyhars wordt dus op het beton gegoten en kan dan uitharden voordat er een tweede of derde laag wordt aangebracht. Dit proces van vloeibaar naar vast maakt epoxy vloeren extra sterk, vlekbestendig en waterdicht. De meest populaire toepassingen zijn in ziekenhuizen, scholen, garages en industriële omgevingen. Maar het kan net zo nuttig zijn voor residentiële woonkamers, keukens, of andere ruimtes.

Beton ciré

Beton ciré is een ander type gietvloer en wordt gemaakt van cement, gemalen stenen en zand. Dit wordt vervolgens aangevuld met een zogenoemde epoxy kunsthars. Het geheel zorgt voor een prachtig interieur waarin de betonnen uitstraling centraal staat. Naast vloeren kan Beton ciré ook gebruikt worden voor wanden en andere mogelijkheden. De karakteristieke uitstraling van een Beton ciré vloer staat bijvoorbeeld erg mooi in een badkamer.

Gietvloer

De bovengenoemde vloeren zijn beide gietvloeren. De normale gietvloer is circa 3 mm dik en kost enkele tientjes per vierkante meter. Een gietvloer biedt tal van voordelen. Waaronder een lange levensduur, gemak in onderhoud en eenvoudige reparatie, mocht er al een beschadiging optreden. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het gieten van de vloer maar in de meeste gevallen raden wij aan om hiervoor een vakman in te huren.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden