Welkom in mijn huis

De voordelen van een waterontharder

De voordelen van een waterontharder

Geplaatst op

Steeds meer mensen laten een waterontharder installeren in huis, maar waarom eigenlijk? Is een waterontharder gewoon een nieuwe trend of heeft het ook echt voordelen? In dit artikel lees je alles over waterontharders.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een systeem dat hard water aanpakt, dat betekent dat de kalk uit het water verwijdert wordt. Hoe dit precies werkt is afhankelijk van het systeem dat je laat installeren. De meeste modellen werken met zout dat je af en toe bij moet vullen. Door het systeem in de meterkast of in een kruipruimte te plaatsen heb je er geen last van, en zal het nooit in de weg staan of hangen. In de meeste gevallen wordt de waterontharder door professionals geplaatst, dit is bijvoorbeeld het geval bij Amysoft. Zo weet je zeker dat alles goed aangesloten en werkzaam is.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Door kalk uit het water te verwijderen gaat je apparatuur langer mee. De vaatwasser, het koffiezetapparaat, je wasmachine…. Deze verbruiken dagelijks veel water en de kans op kalkaanslag is dan ook groot. Kalkaanslag kan er uiteindelijk voor zorgen dat je apparaat minder goed of zelfs helemaal niet meer werkt.

Ook is zacht water, dus zonder kalk, lekkerder om te drinken. Je merkt het smaakverschil al snel. Daarbij is het ook nog eens beter voor je huid en haren, en zullen deze minder snel uitdrogen. 

Een ander groot voordeel is dat je dankzij een waterontharder minder schoon hoeft te maken. Misschien klinkt dit nogal raar, maar hoeveel tijd ben je normaal kwijt met het verwijderen van kalkvlekken in de douche, op kranen en in bad? Met een waterontharder zul je veel minder aanslag hebben waardoor je niet alleen minder tijd kwijt bent met schoonmaken, maar ook minder schoonmaakmiddelen nodig hebt. Al met al bespaar je dus tijd, geld en moeite. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden