Welkom in mijn huis

De voor- en nadelen van een stevig matras

De voor- en nadelen van een stevig matras

Geplaatst op

Ook in de matrassenwereld zijn er trends te constateren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de waterbedden die vroeger hip waren. In de afgelopen jaren merken we in de matrassenwereld een trend waarin steeds meer vraag is naar stevige matrassen: en dit heeft niet eens direct te maken met het stijgen van het aantal mensen met obesitas. Stevige matrassen bieden namelijk veel meer voordelen!

De voordelen van een extra stevige matras

Meer ondersteuning voor de gewrichten

Extra stevige matrassen bieden meer ondersteuning dan zachtere matrassen. De extra steun die extra stevige matrassen bieden, is vooral gunstig voor mensen met rug-, nek- of gewrichtsproblemen.

Betere lichaamshouding zonder doorligplekken

Een extra stevig matras kan je houding tijdens het slapen verbeteren. Wanneer de wervelkolom goed is uitgelijnd terwijl je slaapt, maakt dit het gemakkelijker om de volgende dag door te komen zonder rug- of nekpijn of fysieke belasting.

Een verbetering van je diepe slaap

Als een matras te zacht is, zal het lichaam proberen te compenseren door de hele nacht van houding te veranderen. Dit verlaagt de kwaliteit van je slaap, omdat je beweegt waar dit niet nodig is. Een extra stevig matras houdt de wervelkolom en ledematen op één lijn, zodat je een goed nachtrust geniet.

De gewenste gewichtsverdeling op kritieke zones

Een zachte matras kan over het algemeen het gewicht van een persoon niet goed verdelen, bijvoorbeeld doordat je teveel doorzakt bij kritieke zones zoals de heup en de schouders. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de gewrichten en spieren van de persoon verkeerd uitgelijnd zijn. Extra stevige matrassen zorgen ervoor dat er genoeg tegendruk wordt gegeven op deze kritieke gebieden, zodat je lichaam ergonomisch goed ligt.

Je wordt er gezonder van

Tijdens je slaap herstelt het lichaam van de activiteiten van de vorige dag. Met een extra stevige matras ervaar je alle stadia van de slaapcyclus (met name de diepe slaap): dit is essentieel voor lichaam om zichzelf te herstellen.

Vind een extra stevige matras in een online webshop

Wij hebben goede ervaring met het shoppen van stevige matrassen bij Matrassenman.nl. Dit is een toonaangevende matrashandelaar met een fysieke winkel in Hoorn. Ze hebben een ruime voorraad goedkope matrassen die extra stevig zijn. Voor iedere slaper is hier een geschikt matras te vinden!

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden