Welkom in mijn huis

De verschillende soorten buitenzonwering op een rij

De verschillende soorten buitenzonwering op een rij

Geplaatst op

Buitenzonwering is er in vele soorten en maten. In de zomer is het heerlijk om na een lange werkdag of hele dag in de zon even bij te komen achter het huis in de schaduw. Kies je dan juist voor een rolluik of past een zonnescherm beter bij de stijl van je woning? En wat zijn de voordelen van de verschillende soorten zonwering? In deze blog zetten we de verschillende soorten buitenzonwering in heemskerk voor je op een rij.

Zonneschermen

Zonneschermen zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. De meest voorkomende zonneschermen zijn knikarmschermen, uitvalschermen en markiezen.

Knikarmschermen

Een knikarmscherm is zeer geschikt om te gebruiken voor een terras. De armen van het scherm zitten heel vlak onder het doek, aangezien de armen naar binnen of buiten worden geknikt. Door deze techniek loop je eenvoudig onder een knikarmscherm door. Daarnaast zorgt dit type scherm ervoor dat een groot deel buiten in de schaduw kan komen te zitten. Ideaal dus voor een terras buiten!

Uitvalschermen

Een uitvalscherm bestaat uit een kap waarbij een doek op een buis is gewikkeld. Door de twee armen kan het scherm tot een hoek van 90 graden worden uitgeklapt. Het voordeel van uitvalschermen is dat ze een aantrekkelijke prijs hebben en zon zeer goed weren. Vergeleken met een knikarmscherm is het nadeel bij dit type scherm dat je er niet onder door kunt lopen. Om deze reden komen uitvalschermen vaker voor aan de voorkant van woningen, bij appartementen zonder terras en bij flatgebouwen.

Markiezen

Markiezen hebben een zeer karakteristieke, nostalgische en stijlvolle uitstraling. Een markies is rond van vorm en het doek van een markies bestaat bij een groot deel van de producten uit een streepjescombinatie van wit met kleur. Naast de karakteristieke uitstraling die je woning extra karakter geeft, zijn de zijkanten ook afgedekt. Door de afgedekte zijkanten komt er ook geen lichtinval van de zijkanten van de markies.

Screens

Het grote voordeel van een screen is dat je overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken, maar mensen van buiten niet naar binnen. Daarnaast dekt deze vorm van verticale zonwering de gehele oppervlakte van het glas af tegen lichtinval en voorkomt het opwarming van het glasoppervlakte. Deze voordelen in combinatie met het grote assortiment screens maken deze vorm van buitenzonwering erg populair de laatste jaren.

Rolluiken

Een rolluik verduistert voor maar liefst 98%, waardoor het licht van buitenaf wordt geweerd en je kamer donker blijft. Met rolluiken heb je volledige privacy en weer je inbrekers, aangezien er binnen niets te zien valt. Dankzij de isolerende werking bespaar je met een rolluik flink op de energiekosten. In de zomer wordt warmte gereduceerd en in de winter is dit het geval voor de kou van buiten. De isolerende werking zorgt er ook voor dat geluid goed geïsoleerd is. Al deze voordelen maken rolluiken zeer gewild de laatste jaren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden