Welkom in mijn huis

De nieuwste tuintrends in 2018

De nieuwste tuintrends in 2018

Geplaatst op

De tuin word een steeds belangrijker domein. Tegenwoordig is de tuin niet meer slechts een verlengstuk van de woning, maar een eigen plek waar we willen ontspannen en uit kunnen rusten. Daarnaast willen we een tuin die bij ons en bij de tijd past. Daarom zijn hier de nieuwste tuin trends van 2018.

Grind

Steeds vaker zien we grind in combinatie met grote tuintegels. Het voordeel van grind is dat het in vele soorten en maten verkrijgbaar is, niet duur en gemakkelijk is. Daarnaast kan het gecombineerd worden met alle soorten tegels. Dit geeft een ruimtelijk effect aan de gehele tuin.

Tegels met patronen

De meest opvallende en belangrijkste tuin trends in 2018 zijn ongetwijfeld de tegels met patronen. Moderne patronen en speelse, sierlijke kronkels worden vaak gebruikt bij moderne woningen. Tegels met patronen waren de afgelopen jaren nog niet heel populair, maar in 2018 zijn tegels met patronen erg in trek. Je kan een compleet terras bestraten met patronen, of slechts een paar accenten aanbrengen. Patronen zijn er in veel verschillende soorten en zijn daarom een mooie aanvulling voor iedere tuin.

Groot formaat tegels

Juist in kleine tuinen vallen tegels van groot formaat erg goed uit. Dit geeft de tuin een ruimer en rustigere uitstraling. We zien daarom ook veel grootformaat tegels in kleine tuinen in 2018. Een tip om nog meer ruimte te creëren is om de tegels diagonaal te leggen.

Natuursteen

Al enkele jaren is natuursteen erg populair en in 2018 is natuursteen een echte trend geworden. Vooral bij een natuurlijke tuin sluit natuursteen mooi aan.

Technologie

De technologie word steeds meer toegepast, zo ook in de tuin. Sproeiers kunnen worden verbonden met het Wi-Fi netwerk zodat het gras of de planten automatisch water krijgen wanneer het te droog is. Ook kan je berichten ontvangen als je moestuin vind dat het aandacht of onderhoud nodig heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden