Welkom in mijn huis

De beste tips voor een terras in de achtertuin

De beste tips voor een terras in de achtertuin

Geplaatst op

Heb je net een huis gekocht en weet je nog niet wat je precies met je achtertuin aan moet? Lees dan snel verder want we hebben een aantal tips voor je. Hiermee is het doel dat je jouw tuin onderscheidend maakt van de rest. We hebben tips voor een vlakke en oneven tuin. Een oneven tuin is niet het einde van de wereld. Daar kun je juist handig gebruik van maken. We zorgen ervoor dat je creatief om kan gaan met de opties die je hebt.

Werken aan een oneven tuin

Heb je last van een oneven tuin? Speel hier dan juist op in. Je kunt de tuin indelen in hoog en laag gebied. Hierbij kan je kijken of je bepaalde indeling nog kan perfectioneren. Zoals het afvlakken van bepaalde stukken. Zo kan je op een hoog gebied een terras met uitkijk op de rest van de tuin creëren. Je kunt de helling tussen de hoogteverschillen aankleden met veel variërend groen. Van plantenbakken tot klimop.

Overloop terras

Wanneer je de tuin aan het verdelen bent is een overloop van de indelingen altijd gewenst. Let dus bij het inrichten altijd op of alle tuinartikelen bij elkaar passen. Een handige overloop tussen tuindelen is het leggen van paden. Daarnaast wil je dat de ondergrond van je terras hier goed bij past. Hierbij raden we aan om keramische terrastegels te gebruiken voor het leggen van een terras en bijhorende paden. Je kunt hierbij een soort kiezen of meerdere soorten die in dezelfde stijl passen.

Aankleding terras

Om een onderscheidend terras te laten bouwen raden we aan om te kijken naar een pronkstuk. Zoals een speciale boom, standbeeld of waterval. Mocht je houden van vissen, dan kun je overwegen om een tuinvijver aan te leggen. Zorg dat het pronkstuk en het terras perfect op elkaar afgesteld staan zodat dit tot zijn maximale uiting komt.

Toevoegen van een vuurplaats

Mocht je de ruimte hebben en niet te dicht op de buren wonen dan is een eigen vuurplaats ideaal. De avond doorbrengen onder de warmte van een vuurplaats is heerlijk genieten en kalmerend. Daarnaast fleurt het ontwerp van een vuurplaats de tuin ook wat op. Je kunt hier een decoratief kunstwerk van maken. Let hierbij op de positioneren ten opzichte van de zitplaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat de rook goed weg kan. Dus plaatst geen vuurplaats recht onder je raam of dicht bij je houten schuur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden