Bijzondere badkamerideeën met zwart en wit

Ben je van plan je badkamer te renoveren? Het begint bij de tegels. Het beste is dat ze duurzaam, onderhoudsvriendelijk en natuurlijk mooi zijn, zodat je huis een uniek karakter krijgt. Hoewel er onwijs veel mogelijkheden zijn, bespreken we vandaag een van de meest populaire badkameropties: zwart en wit.

Gebroken wit, maar dan anders

De witte tegel is waarschijnlijk de meest populaire keuze in onze badkamers. Waarom? Wit kleurt het interieur op en het geeft een gevoel van orde en lichtheid. In combinatie met glans creëer je spiegelreflecties die de ruimte groter laten lijken. Witte badkamertegels waren, zijn en zullen waarschijnlijk een van de meest gekozen badkamerkleuren zijn.

Hoe je ervoor dat een witte badkamer niet saai wordt?

Je kunt overwegen om het wit te doorbreken met structurele elementen in dezelfde kleur. Een andere manier is bijvoorbeeld om er een pastelaccent op aan te brengen.

Het is de moeite waard om te spelen met wit met verschillende structuren en kleuren in de badkamer. Wit is tijdloos, maar structureel en pastelaccenten veranderen het karakter van de ruimte van puur hygiënisch en monotoon – in esthetisch en origineel.

Wit en zwart – de kracht van contrast

Het sterkst mogelijke contrast – zwart-wit contrast – is een absoluut tijdloze combinatie. Bovendien past het in bijna alle mogelijke interieurstijlen. Let met wit en zwart altijd goed op of het volgende aansluit met de stijl van je interieur:

  • De zuiverheidsgraad van wit en zwart,
  • De verhoudingen van het wederzijdse gebruik ervan,
  • De werking van grote monokleurige vlakken of het tegenovergestelde,
  • Het gebruik van afwisseling (willekeurig of gepland, zoals een schaakbord),
  • De grootte van de afzonderlijke elementen waaruit we de compositie opbouwen,
  • Het type oppervlak (mat, glanzend, structureel, met een frame),
  • Evenals de aanwezigheid en het type van het patroon of het ontbreken ervan

Met al deze kenmerken kun je met slechts twee kleuren tot je beschikking zeer bijzondere interieurstijlen met een verscheidenheid aan karakter en expressie creëren.

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in InterieurGetagd , ,

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks