Welkom in mijn huis

Bewaar witte wijn langer met een wijnkast

Bewaar witte wijn langer met een wijnkast

Geplaatst op

Veel mensen drinken wel eens wijn in hun leven. Wijn is een drank die gemaakt is van druiven. Rode wijn is gemaakt van rode druiven en witte wijn is gemaakt van witte druiven. Ook veel mensen drinken eens per week wel eens een wijntje, of misschien wel meer dan een glas. De echte fijnproevers drinken wijn bij het avondeten. Zij kiezen dan een passende wijn bij hun gerecht. Bij biefstuk wordt bijvoorbeeld vaak voor een rode wijn gekozen. Wijn is een ontzettend populair drankje. Echter, het is vaak lastig om al je wijn te kunnen koelen. Het kan namelijk best veel plek innemen in je koelkast. Als er dan ook veel wijn in je koelkast ligt, dan heb je minder plaats voor andere zaken. Er is gelukkig een oplossing bedacht voor een plek waar je je witte wijn kan bewaren.

De oplossing is een wijnkast

Je kan je witte wijn heel eenvoudig bewaren in een wijnkast. Een wijnkast is een gekoelde kast die speciaal ontwikkeld is om wijn in te koelen. Je kunt bij het aanschaffen van een wijnkast uit heel veel zaken kiezen. Als eerste is het handig om te letten op het soort koeling. Hier kan je uit twee soorten kiezen: de Peltierkoeling of de compressorkoeling. Het voordeel van Peltierkoeling is dat het goedkoop is om aan te schaffen. Het verbruikt echter wel veel meer energie. Bij compressorkoeling is dit precies omgekeerd. Ook is de koelcapaciteit lager bij Peltierkoeling. Als je hier een keuze uit hebt gemaakt, kan je kiezen of je een of twee temperaturen wil hebben in je wijnkast. Als je altijd dezelfde soort wijn drinkt, dan kan je ervoor kiezen om een temperatuurzone te installeren. Als je echter twee soorten wijn drinkt, dan kan je twee temperatuurzones nemen. Zo kan je je witte wijn bewaren tussen de 5 en 12 graden Celsius. Je rode wijn kan je dan bewaren tussen 12 en 20 graden Celsius. Nu denk je misschien, ik heb niet altijd even veel witte en rode wijn in huis. Dit geeft niets, want allebei de zones zijn in te stellen tussen de 5 en 20 graden Celsius, waardoor je ook een keer alleen maar rode wijn in de wijnkast kunt bewaren.

Witte wijn bewaren

Een wijnkast is dus perfect om witte wijn in te bewaren. Bij het uitkiezen van een wijnkast kan je ook nog op de grootte letten. Je kan kiezen voor een wijnkast waar minder dan 33 flessen wijn in kunnen, maar ook 33 tot 60 flessen of zelfs meer dan 60 flessen wijn is mogelijk. Daarnaast kan je ook nog kiezen waar je de wijnkast wil hebben. Je kan hem bijvoorbeeld inbouwen onder je aanrecht, maar je kan het ook als vrijstaand meubel nemen. Dit trekt de aandacht, omdat het er super gaaf uitziet. Met een wijnkast kan je je witte wijn lang bewaren. Hoe lang precies hangt af van de wijn en hoe lang het al open is, maar dat je het lang kunt bewaren is zeker.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden