Welkom in mijn huis

8 handige schoonmaak tips

8 handige schoonmaak tips

Geplaatst op

Is het weer tijd voor een grote schoonmaak? Lees dan eerst de volgende tips om het schoonmaken een stuk sneller en gemakkelijker te laten verlopen. De onderstaande tips zullen niet al het vuil op magische wijze doen verdwijnen, maar helpen wel om het proces een beetje minder saai te maken.

1.      Maak een lijst van wat er schoongemaakt moet worden in elke kamer

Lijsten kunnen mensen vaak helpen om georganiseerd te blijven – vooral als je een projectje, zoals een voorjaarsreiniging, op de planning  hebt staan. Voordat je aan de slag gaat, loop je door elke kamer en schrijf je op wat er gedaan moet worden. Het schrijven van een lijst helpt ook om er zeker van te zijn dat je alle benodigde schoonmaakmaterialen hebt, waardoor je mogelijk wat tijd bespaart.

2.      Maak een afspeellijst

Overweeg het samenstellen van een schoonmaak-playlist. Luisteren naar muziek tijdens het schoonmaken kan helpen om dingen sneller te doen. Natuurlijk hoef je geen afspeellijst te maken; je kunt ook gewoon je favoriete muziek afspelen of streamen.

3.      Maak één kamer tegelijk schoon

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken als je je hele huis in één keer wilt schoonmaken. Als je aan minstens twee of drie kamers per weekend kunt werken, krijg je veel meer gedaan en heb je ieder weekend genoeg vrije tijd over.

4.      Stel een timer in

Het is moeilijk om volgens planning te blijven werken bij het schoonmaken. Misschien vind je items die je bent vergeten of oude foto’s van vroeger, en voor je het weet heb je de hele dag doorgebracht met het schoonmaken van slechts één kast. Stel een timer in zodat dit niet gebeurt. Je kan de timer ook gebruiken om hier en daar een pauze in te lassen. Net als een lijst, kan ook een timer je helpen om volgens planning te blijven werken.

5.      Regel wat hulp

Doe niet al het schoonmaken zelf. Vraag je kinderen, echtgenoot of huisgenoten om te helpen. Als je het werk kunt opdelen, zal het hopelijk minder tijd kosten dan wanneer je het allemaal zelf doet. Je kunt natuurlijk ook een schoonmaakbedrijf als Topentop inhuren.

6.      Gebruik natuurlijke reinigingsmiddelen

Veel chemische reinigingsmiddelen stoten gevaarlijke dampen uit. Sommige reinigingsmiddelen kunnen zelfs giftige dampen uitstoten die gevaarlijk kunnen zijn. Het maakt niet uit welke reinigingsmiddelen je gebruikt; lees vooraf altijd de etiketten. Als alternatief voor schoonmaakproducten kun je azijn gebruiken. Pas wel op dat je nooit azijn en bleekmiddel mengt, aangezien de combinatie gevaarlijk kan zijn.

7.      Niet haasten

Werk slimmer, niet harder. Neem de tijd en laat grimmige oppervlakken, zoals in je badkamer en keuken, in de reinigingsoplossing weken. Werk aan iets anders op je lijstje terwijl je reiniger het harde werk doet.

8.      Beloon jezelf

Vaak zorgt het hebben van iets om naar uit te kijken aan het einde van een lange dag schoonmaken ervoor dat het sneller gaat. Plus, je hebt hard gewerkt en verdient het. Trakteer jezelf!

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden