Welkom in mijn huis

5 onmisbare keukentrends van 2019

5 onmisbare keukentrends van 2019

Geplaatst op

De ontwikkeling van interieur staat nooit stil, zo ook bij keukens en keukenapparatuur. Zowel op het gebied van nieuwe functionaliteiten en bereidingsmethodes als nieuwe (of terugkerende!) stijlen en kleuren. In dit blog hebben we vijf trends op een rijtje gezet die je dit jaar zeker nog vaak gaat terugzien.

Technologische sprongen in de keuken

‘Smart Living’ is een van de trends die een tijd geleden al is ingezet op andere gebieden in het huis, maar nu ook stappen gaat maken in de keuken. Denk aan verschillende apparaten die met bluetooth aan elkaar gekoppeld zijn om zo de bereidingstijd van meerdere gerechten op elkaar af te stemmen. Dit voorkomt onnodig lange voorverwarmperiodes en maakt het ‘managen’ van al je ingrediënten eenvoudiger.

De nieuwe generatie koelkasten

Een koelkast is vaak een groot wit apparaat wat toch niet helemaal lekker matcht met de rest van je keuken. In 2019 ga je zien dat mensen die voor een nieuwe keuken kiezen meer rekening gaan houden met het design van de koelkast. Denk bijvoorbeeld aan een matzwarte afwerking die matcht bij de keukenkastjes en apparaten. Daarnaast zal meer aandacht uitgaan naar de functionaliteit van een koelkast. Dit kan variëren van meerdere vakken voor bepaalde ingrediënten en het inbouwen van software om het leven makkelijker te maken.

Multi-cookers voor gezonder leven

Gezondheid en gezonder eten wordt steeds belangrijker en dat is terug te zien in de keuken. Na de slowcookers die voor veel mensen al een revelatie was, wint de multi-cooker aan populariteit. Met een multi-cooker kun je meerdere bereidingsmethodes gebruiken dan bij een slowcooker en ze zijn vaak groot genoeg om maaltijden voor een heel gezin te bereiden.

Klassieke uitstraling met duurzaamheid

Hoewel er zeker een beweging richting strakke moderne keukens gaande is, zijn er grote groepen kookliefhebbers die kiezen voor apparatuur met een klassieke uitstraling. Dit moet uiteraard wel gecombineerd worden met kwaliteit en duurzaamheid. Een van de bekendste voorbeelden die we zien is een AGA cooker. Dit klassieke Zweeds/Britse design biedt een fornuis dat gegarandeerd de aandacht trekt, maar ook zeer multifunctioneel en duurzaam is.

Vacuüm sealen op een hoger niveau

Foodies weten allang dat je vacuüm sealen dé manier is om eten zo vers en gezond mogelijk te houden. Voorheen moest je vooral vertrouwen op aparte sealmachines. Dit was vaak duur en daarom niet voor iedereen even bereikbaar. Bij een nieuwe keuken zie je al op kleine schaal ingebouwde sealmachines. De verwachting is dat deze trend alleen maar groter wordt.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden