4 verbeterpunten voor je plafond

Het plafond is misschien niet iets waar je zo snel aan denkt wanneer je bezig bent met de renovatie of herinrichting van je woning. Desalniettemin is het een belangrijk palet waar je erg veel mee kunt doen. Maar niet alleen op esthetisch vlak wordt het plafond over het hoofd gezien. Ook voor wat betreft de functionele en praktische toepassingen kijkt men weinig naar het plafond. In deze blog geven we je een aantal tips en ideeën voor wat je met het plafond in je woon-, slaap- of eetkamer.

Decoratie voor het plafond

Plafondlijsten: Je kunt van je plafond een werkelijk kunstwerk maken. Plafondlijsten zijn ideaal om een klassiek karakter over te brengen. Als je dit reeds hebt verwerkt in de vloer en de wanden, dan dient dit natuurlijk ook terug te komen in het plafond!

Rozetten: Naast plafondlijsten zijn ook rozetten iets wat een extra karakter kan geven aan het plafond. Rozetten zijn decoratieve stukken die geplaatst worden in het midden van het plafond, vaak in combinatie met een plafonnière of kroonluchter.

Verbeteringen voor het plafond

Akoestisch plafond: Naast decoratieve verbeteringen, zijn er ook verbetermogelijkheden op ándere vlakken. Een mooi voorbeeld van een functionele verbetering voor het plafond is het verbeteren van de akoestiek van de ruimte. Dit kan door middel van een akoestisch plafond wat galm reduceert en hierdoor dus de algehele sfeer van de ruimte verbetert.

Plafondisolatie: Niet alleen kan het plafond gebruikt worden als onderdeel van verbeterde geluidsisolatie, maar ook warmte kan goed in de ruimte behouden blijven door middel van plafondisolatie. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de kamer niet verloren gaat door openingen of lege ruimten achter het plafond.

Er is dus veel meer mogelijk dan wat je in de eerste instantie zou denken! Een plafond kan je zien als een blanco schilderdoek waar je driedimensionaal mee aan de slag kunt!

Deel deze blog

Geplaatst op | Geplaatst in InterieurGetagd , ,

© 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks