Welkom in mijn huis

3 voordelen van Schapenwol isolatie

3 voordelen van Schapenwol isolatie

Geplaatst op

Heb jij van schapenwol isolatie gehoord? Ten opzichte van de traditionele minerale isolatie heeft schapenwol isolatie een aantal bijzondere eigenschappen. De wol is afkomstig van schapen uit de Black Mountains in Wales. De wol wordt verwerkt tot een natuurlijke isolatie. Dit draagt ook nog eens bij aan het milieu. Wij hebben de drie grootste voordelen voor je op een rijtje gezet!

Schapenwol houdt schadelijke stoffen tegen | Gezondheid

Schapenwol neemt vocht op, waardoor jouw huis altijd op temperatuur is. Te veel vocht is natuurlijk niet gezond en kan leiden tot ongewenste schimmels, maar dat komt bij schapenwol niet voor. Dit maakt de wol gezond. Ook is het erg gezond, omdat de wol schadelijke stoffen, zoals: formaldehyde en ozon opneemt en afbreekt. Op deze manier ben je thuis verzekerd van een neutrale lucht.

Door schapenwol is jouw woning altijd op de juiste temperatuur | Functioneel

Wist je dat schapenwol uitzonderlijk lang mee gaat? Daarnaast is het elastisch en kun je het makkelijk leggen, aangezien schapenwol heel flexibel is en op maat bij kunt werken. Het is ook mogelijk om de wol te leggen zonder dat je veiligheidskleding aan hoeft, want er komen geen vlambare stoffen vrij. Ook is de schapenwol erg handig tijdens de koude winterdagen. Het neemt namelijk vocht op, waardoor je woning verwarmd wordt. En tijdens de warme zomerdagen laat de wol het vocht los en koelt de kamer binnen no-time af.

Schapenwol kun je hergebruiken | Ecologisch

De schapenwol groeit steeds opnieuw aan en is volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast kun je de wol heel makkelijk reinigen, meer dan water en zeep heb je niet nodig. Bovendien is schapenwol ook geschikt om te hergebruiken. Heel ecologisch dus! Het is stevig, waardoor je de wol ook verticaal kunt installeren zonder dat je extra bevestiging nodig hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden