Welkom in mijn huis

3 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer of logeerkamer

3 tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer of logeerkamer

Geplaatst op

Het blijft vaak lastig om logeerkamers of kleine slaapkamers in te richten. Vaak kan er een bed geplaatst worden en dan blijft er nog maar weinig ruimte over. Toch zijn er een aantal creatieve oplossingen die het makkelijk maken om de ruimte in de slaapkamer volledig te benutten. In deze blog geven we je 3 tips waarmee je de ruimte in de logeerkamer of slaapkamer volledig benut.

Slaapbanken

Met een slaapbank heb je een bed en bank ineen. ’s Nachts klap je het bed uit en kun je comfortabel liggen in bed. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, klap je het bed weer gemakkelijk in en kun je weer heerlijk op de bank zitten. Een slaapbank is de perfecte oplossing voor kleine slaap- en logeerkamers. Met maar één slaapmeubel qua ruimte heb je toch zowel een bed als bank in je slaapkamer.

Opbergruimte

In een kleine slaapkamer of logeerkamer heb je vaak weinig plek over voor een opbergruimte. Des te belangrijker is het dan om de aanwezige ruimte volledig te benutten. Hoge en smalle kasten zijn hierbij de perfecte oplossing. Zo neemt de kast weinig ruimte in op de vloer, terwijl je in de hoogte voldoende ruimte in de kast hebt om spullen op te bergen. Een andere mogelijkheid zijn boekenplanken. Ook boekenplanken zijn functioneel en handig om spullen op te bergen.

Bedkasten

De perfecte optie voor het besparen van ruimte zijn bedkasten. Met een bedkast combineer je eigenlijk de vorige 2 tips. Je hebt enerzijds een meubel die twee functies heeft, namelijk om te slapen en om spullen op te kunnen bergen. Anderzijds gebruik je met een bedkast ook de volledige ruimte in je slaapkamer, aangezien de kasten vaak smal en hoog zijn en je hierdoor voldoende ruimte op de vloer over hebt. Er zijn in Nederland een aantal bedrijven gespecialiseerd in ruimtebesparende slaapmeubels. Bij deze bedrijven kun je naast slaapbanken en vouwbedden vaak ook terecht voor bedkasten.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden