Welkom in mijn huis

3 tips voor een onderhoudsvrije tuin

3 tips voor een onderhoudsvrije tuin

Geplaatst op

je hebt het al druk genoeg en wilt daarom niet ook nog tijd vrij moeten maken voor het onderhoud van je tuin. Hierin ben je niet de enige en daarom kiezen steeds meer mensen tegenwoordig ook voor een onderhoudsvrije tuin. Maar hoe richt je nu een onderhoudsvrije tuin in? In dit artikel vind je drie handige tips.

Tip 1: Laat het grootste deel bestraten

Om je tuin onderhoudsvrij te maken kun je hier het beste zo min mogelijk planten en struiken  in plaatsen. Het is echter ook niet fijn om stukken grond open te laten. Dit staat niet mooi en op den duur gaat er onkruid groeien. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het aan te raden om je tuin voor het grootste deel te laten bestraten. Aan dit deel van de tuin heb je dan heel weinig onderhoud. Je zult alleen af en toe het onkruid tussen de tegels moeten verwijderen.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/brug-park-tuin-japanse-tuin-pad-53769/

Tip 2: Kies voor kunstgras

Een tuin met alleen bestrating vinden veel mensen ook maar saai. Het is wel leuk om wat gras in je tuin te laten leggen, zodat je tuin wat groener wordt. Het is echter veel werk om gewoon gras te onderhouden. Dit zul je namelijk vaak moeten maaien, zeker in de zomer. En dat wil je waarschijnlijk niet. Daarom kun je bij een onderhoudsvrije tuin ook het beste kiezen voor kunstgras.

Tip 3: Maak je tuin af met kunstplanten

Om je tuin nog iets vrolijker en gezelliger te maken kun je ervoor kiezen om kunstplanten buiten te plaatsen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je deze planten geen water hoeft te geven en niet hoeft te snoeien, wat je bij echte planten wel moet doen. Daarbij staan deze planten ook het hele jaar ‘in bloei’ en zijn ze dus niet seizoensgebonden. Je kunt er dus het hele jaar door plezier van hebben! Kunstpalmen voor buiten zijn ook een aanrader voor een tropische sfeer in je tuin.

Gerelateerde berichten

De tijdloze uitstraling van landelijke fauteuils

Landelijke fauteuils, met hun onmiskenbare charme en comfort, vormen een stijlvolle aanvulling op elk interieur. Deze fauteuils, die comfort en...

Lees meer

Wanneer kies je voor een zwarte of een witte vloer?

Bij het plannen van een interieur zijn de vloeren de basis waarop de rest van de ruimte rust. En een van de eerste keuzes die je moet maken, is de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden