Welkom in mijn huis

3 dingen die je moet weten voordat je sierbestrating koopt

3 dingen die je moet weten voordat je sierbestrating koopt

Geplaatst op

Het eerste wat je moet weten voordat je sierbestrating koopt, is de stijl. Er zijn vele stijlen van sierbestrating die kunnen worden gebruikt bij zowel particulieren als commerciële instellingen, dus neem de tijd om te beslissen wat je voorkeur is. Het tweede wat je moet overwegen is de kleur. Straatstenen zijn er in een scala aan kleuren, dus er moet er een zijn die aan je wensen voldoet.Ten slotte, als je eenmaal hebt gekozen voor een stijl en kleur, is het goed om na te denken over hoeveel het zal kosten om de installatie goed te uit te voeren. Je wilt immers geen losse randen of gaten waar water in terecht kan komen!

Stijl

We gaan het hebben over drie stijlen van sierbestrating. De eerste stijl is klinkers. Ze zijn vaak klein van stuk waardoor het een wat drukker maar tevens gezellig kan ogen. De tweede zijn de welbekende stoeptegels. Deze zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf en tijdloos. Tenslotte zijn er de terrastegels. Deze zijn over het algemeen wat groter van stuk. Sierbestrating is over het algemeen verkrijgbaar in verschillende materialen als graniet, kleisteen, of keramisch. Uiteraard hebben alle soorten hun eigen voor en nadelen. Over het algemeen kun je stellen dat natuurproducten wat luxer ogen, maar meer onderhoud vergen

Kleur

Over smaak valt niet te twisten! Toch kan het verstandig zijn je te laten inspireren voordat je tot de koop overgaat. Zeker wanneer je van rust houdt, is het verstandig te kiezen voor een rustige kleur. Denk bijvoorbeeld aan beige of grijs. Deze kleuren zijn tijdloos en makkelijk in onderhoud. Om alsnog wat pit toe te voegen kun je kiezen voor decoratie in een wat fellere kleur. Zodoende zorg je voor een rustig maar toch ook sprankelend geheel,

Het leggen

De installatie van terrastegels wordt meestal gedaan door de experts, maar het is belangrijk dat je de kwaliteit inspecteert voordat je ervoor betaalt. Controleer of alle tegels stevig vastzitten aan uw oppervlak en check eventuele gaten of voegen. Een echte experts zal er voor willen zorgen dat er geen losse voegen of kieren zijn.

Wanneer je een beetje handig bent kun je er ook voor kiezen om de installatie zelf te doen. Uiteraard scheelt dit veel geld, alleen je zult wel je eigen tijd moeten investeren. Hoe dan ook is het handig om eerst goede research te doen voor een mooi resultaat. Het is immers wel een investering voor jaren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden