Welkom in mijn huis

3 belangrijke tips voor als je gaat kitten

3 belangrijke tips voor als je gaat kitten

Geplaatst op

Iedereen heeft wel een kitpistool in huis liggen voor de hoognodige kitvoegen. Maar wat zijn kitvoegen nou precies? kitvoegen zijn zacht en ondoordringbaar, hechten goed op beton en passen zich aan met uitzetting en inkrimping.

Een voegafdichting voorkomt dat vocht, vuil en verontreinigingen onder de plaat, inclusief radon, in de voeg terechtkomen. voegafdichtingen maken ook het oppervlak van de vloer glad, waardoor het uiterlijk wordt verbeterd. Veel storingen in de afdichtingsmiddelen worden veroorzaakt door een onjuiste of ontoereikende voorbereiding. Hier zijn drie tips om ervoor te zorgen dat je afdichtingswerk niet misgaat.

Tip 1: Wacht tot het beton krimpt

Laat de plaat zoveel mogelijk krimpen voor deze te vullen en/of af te dichten tussen de voegen. Hoewel het enige tijd in beslag kan nemen, bespaart geduld nu herinstallatietijd later. Controleer alle vul- en afdichtingen na het eerste jaar van gebruik op eventuele noodzakelijke reparatie of vervanging.

Tip 2: Reinig, droog en prepareer het oppervlak.

Voor het vullen of afdichten moet de verbinding droog zijn en vrij van vuil of puin. Eventuele oliën of vetten moeten worden verwijderd. Gebruik een metselwerkzaagblad om de zijwanden van de verbinding voor te bereiden op de verbinding met de kit. Vacuüm grondig. Lees de instructies van de fabrikant van de kit zorgvuldig voor de beste resultaten.

Tip #3: Installeer de achterste stang naar behoefte.

Een bond breaker of backer staaf in de bodem van de verbinding voorkomt dat de kitvoeg doorhangt tijdens het uitharden en aan de bodem van de verbinding blijft kleven. Een backerstaaf vermindert ook de hoeveelheid materiaal die nodig is om de verbinding af te dichten.

Lukt het dan nog steeds niet en heb je liever een professional die er eens naar kijkt. Kun je altijd een kijkje nemen op de website van akar.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden