Welkom in mijn huis

10 Manieren om de binnendeuren van je huis te stylen

10 Manieren om de binnendeuren van je huis te stylen

Geplaatst op

Je steekt veel moeite in het decoreren van alle muren in je huis. En je verfraait dit via allerlei leuke accessoires en fijne meubels. Waarom neem je dan toch nog genoegen met die saaie binnendeuren in je huis?

Denk verder dan die zielloze deur ontwerpen en maak met de binnendeuren een design statement. Kies voor allerlei frisse en creatieve manieren die jouw persoonlijke stijl uitstralen. De volgende interessante voorbeelden geven jou zeker ideeën voor een bijzondere deurdecoratie.

1 Markeer het met kleur

Een gekleurde deur is een geweldige manier om een brandpunt te creëren. Dit vooral bij het gebruik van een contrasterende tint. Van een heldere effen kleur tot een natuurlijk of geometrisch patroon, het schilderen van de deur kan het decor onmiddellijk opfrissen.

2 Gebruik stencils

Stencilen is daarnaast ook een prachtige manier om je binnendeuren te versieren. Het maakt niet uit of je daarbij voor een paar kleine ontwerpen kiest of een patroon dat de hele deur bedekt.

3 Ga voor een 3D binnendeur

Stuur jouw binnendeur rechtstreeks naar de derde dimensie met de toevoeging van wat lijstwerk.

3D lijsten kunnen met een geometrisch patroon een interessant schouwspel op binnendeuren creëren.  Je kunt ze in dezelfde tint als de kleur van de deur verven of je kunt met een andere tint de details ervan benadrukken.

4 Versier het met bijzondere accenten

Je kunt de verschillende panelen van een binnendeur van allerhande materialen en texturen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan geëtst glas, metaal, massief hout, spiegels en meer. Als je bijvoorbeeld een opstelling maakt die van de schilder Mondriaan geïnspireerd lijkt, dan is dit direct een blikvanger voor ieder modern huis.

5 Spiegel je kamer in de deur

Als je graag wilt dat een ruimte groter lijkt, dan kan een reeks van kleine spiegels op de deur hierbij helpen. Van spiegels wordt bovendien aangenomen dat ze de feng shui van een kamer maximaliseren. Dit door de stroom van energie prettig te verplaatsen om zo een gevoel van rust te creëren.

6 Presenteer het met behang!

Jazeker, behang op deuren kan tot een snelle en opvallende make-over leiden. Het behang van vandaag gaat immers veel verder dan het bloemetjesbehang van je grootmoeder. De ontelbare kleuren, patronen en texturen die er op de markt verkrijgbaar zijn, maken dit proces bijzonder spannend en bevredigend.

7 Haal met glas meer natuurlijk licht binnen

Door glazen binnendeuren in je huis op te nemen, kan het natuurlijk licht verder in het interieur van jouw woning doordringen. Hierdoor voelt een ruimte niet alleen opener aan maar behoudt het toch nog haar privacy. En het zorgt verder voor een prima warmte- en tochtisolatie.

8 Laat het opgloeien!

Je kunt een zeer unieke deur creëren door een stevig frame van een binnendeur met LED lampjes op te vullen. Al deze lampjes die dan eventueel achter semi-transparante acrylplaten in de kern van de deur geplaatst zijn, kunnen dan een interessant schouwspel tonen.

9 Laat een krijtdeur spreken

Klapdeuren worden al honderden jaren met succes gebruikt om een behulpzame doorgang tussen de eetkamer en keuken mogelijk te maken. Dit is handig wanneer de handen vol voedsel of borden zijn. Verf zo’n binnendeur eventueel (aan één zijde) met een paar lagen schoolbordverf. Dit is een project dat je inclusief de droogtijd in een dag kunt afronden. Dus kun je de dag erna al vlot poëtisch krijten of er je to-do-lijst op aanbrengen.

10 Laat de hardware het harde werk doen

Het vervangen van de eenvoudigere handgrepen, scharnieren en andere hardware door flink dramatisch versierde exemplaren kan de binnendeuren ook simpel een flinke opknapbeurt geven. In het geval van handgrepen zijn er zowel hendels als knoppen met allerlei decoratieve details en luxe afwerkingen in bouwwinkels verkrijgbaar. Ga voor buitengewone afwerkingen in de goud, zilver of messing kleur.

Binnendeuren zijn een onderdeel van het huis waar vaak niet al te veel over na wordt gedacht. Ze doen dag in dag uit rustig hun werk, brengen ons van kamer naar kamer en dempen het geluid wanneer dit nodig is. Maar deze binnendeuren kunnen zoveel meer dan enkel doorgangen zijn. Als ze goed met een bovenstaand idee toegepast worden, kunnen ze het uiterlijk en de functie binnen een kamer pakkend veranderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden